5 d’octubre del 2013

Open Day al PRBB

Des de fa sis anys, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBBobre les seves portes al públic un dissabte de tardor. 

Hi he passat bona part del dia i he pogut visitar dos dels laboratoris, un de l'IMIM (Institut Municipal d'Investigació Mèdica) i l'altre del CRG (Centre de Regulació Genòmica), he assistit a tres conferències (sobre l'Alzheimer i els seus mites, la prevenció i detecció precoç del càncer i sobre teràpia gènica de la corea de Huntington) i a un cafè científic sobre "La biologia del sexe" amb la participació de la psicòloga i terapeuta sexual Elena Crespi, el bioquímic i divulgador Pere Estupinyà i la neurobiòloga del CRG Mara Dierssen i presentat per l'exalumna i editora científica del Parc, Maruxa Martínez.

Més de 8 hores (excepte uns 40 minuts per dinar i alguna que altra aturadeta) més que ben aprofitades; l'esforç que fan tots aquests investigadors i d'altres per fer arribar la ciència al gran públic és més que notable i tot plegat ajuda a presentar la cara més humana del científic més enllà del més que gastat i arnat clixé del savi embatat i encorbatat, mig absent d'aquest món. 

Tots han mostrat una afabilitat i simpatia esplèndides en una feina que, evidentment, no és la seva, però que és tan important tant per a ells com per a la resta de la societat: Donar a conèixer el gran públic el que fan i per què ho fan.

Penjo unes quantes fotos del dia. La qualitat només es pot atribuir a la càmera, al fotògraf o a ambdós. Si cliqueu a sobre les veureu més bé:


Una vista del brutal edifici del PRBB
Aquesta piscina gairebé olímpica és al sostre de la primera planta
Taller d'extracció del propi DNA
Conferència sobre la teràpia gènica del Huntington; el ratolí malalt és el de la dreta. Interessantíssima
Explicant els microarrays amb plastilina a l'IMIM
El doctor Juanjo Fraire del CRG investiga la física del desenvolupament. Ciència bàsica en acció
M'encanta la cara d'interès de l'home de l'esquerra
D'esquerra a dreta: Elena Crespi, Pere Estupinyà, Mara Dierssen i Maruxa Martínez
Com que no m'ha sortit masssa bé, aquesta l'he rampinyada del Twitter del Pere Estupinyà
Ja han penjat la gravació del què s'ha dit al Cafè Científic; teniu l'enllaç aquí.

El proper octubre, si voleu saber què es cou en Biomedicina a Barcelona, no us perdeu el proper Open Day.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada